Individualna psihoterapija

//www.institut-sensus.si/wp-content/uploads/2018/11/Individualna_terapija2.jpg

Ljudje se rodimo v družino in s tem v določen sistem čustvovanja, način navezovanja na naše ljubljene ter odnose nasploh. Ti so v osnovi zasnovani kot vir sreče in ljubezni, vendar smo lahko zaradi mnogih preizkušenj ter težkih dogodkov teh dragocenih elementov življenja okradeni. Posameznik tako zaradi travmatičnih, zlorabljajočih in nasilnih izkušenj ne zmore najti sreče in v polnosti živeti svojega življenja.

V takšnih okoliščinah lahko doživljamo ogromno nemoči in stisk ter se posledično počutimo, kot da nimamo pravice izbirati, v katero smer bo plulo naše življenje. Ne glede na to, kako razburkano je morje naših spominov in doživetij, imamo vedno pravico čutiti. S tem imamo tudi možnost odločitve, v katero smer bomo pluli in si tako omogočili osebnostni napredek.

Nekatera življenjska neurja lahko ljudje obvladujemo sami, včasih pa so te preizkušnje premočne. Zato si s terapevtom lahko zagotovimo varen pristan, čeprav je izkušnja travm, zlorab, nasilja in drugih težkih okoliščin še vedno prisotna, a dosti bolj obvladljiva. V terapevtskem odnosu se med terapevtom in klientom ustvari varen odnos, v katerem lahko posameznik izrazi težka čustva in pretekle dogodke. Tako lahko prek terapevtskega procesa prečutimo in si omogočimo dovolj izkušenj, da pretekli položaj laže razumemo in posledično najdemo načine, da bolje zaživimo.

Tematike:

  • Odvisnosti in zasvojenosti v družini.
  • Stiske posameznika v obliki travm, paničnih napadov, prekomernega stresa, zlorab in težav drugih pomembnih.
  • Krize in drugi pomembni dogodki, ki pripeljejo do slabšega delovanja.